Stemacteurs van `The Simpsons' in staking

De acteurs die de karakteristieke stemmen verzorgen van de tekenfilmserie The Simpsons zijn sinds twee dagen in staking. Dat meldt het vakblad Variety. De productie van de 22 afleveringen van het zestiende seizoen ligt stil omdat de onderhandelingen over de vergoeding zijn vastgelopen. De acteurs willen een verhoging van 125.000 tot 360.000 dollar per aflevering. Een kleine groep acteurs verzorgt de meeste stemmen van The Simpsons. De contracten met Dan Castellaneta (Homer), Hank Azaria (Moe, Apu, Comic Book Guy), Harry Shearer (o.a. Mr. Burns), Yeardley Smith (Lisa), Julie Kavner (Marge) en Nancy Cartwright (Bart) liepen enkele maanden geleden af. In 1998 was er eerder een conflict met producent Twentieth Century Fox TV. Tot die tijd ontvingen de acteurs 30.000 dollar per deeltje. De bestbetaalde tv-acteur is op dit moment Ray Romano die meer dan 1,7 miljoen dollar per aflevering van de comedy Everybody Loves Raymond krijgt. Maar die is behalve te horen ook te zien.