En verder

Grafiekbiennale

Van 2 tot en met 18 april wordt in Loods 6 aam de LMSMlaan de grafiekbiennale prent.nu gehouden. Naast een overzichtstentoonstelling van het grafisch oeuvre van meesterdrukker Pieter Alewijns, worden er 250 kunstwerken vertoond van Nederlandse grafici. Het grafiek is niet alleen op papier aangebracht, maar ook op hout, glas en op doek. Naast de traditionele technieken worden ook nieuwe toepassingen getoond, van c-prints of fotopolymeer etsen.

Grafiekbiennale, Loods 6, KNSMlaan, Amsterdam. Van 2 t/m 18 apr van 11-19u. Entree €5. Inl www.prent.nu

Rozen & Clematisdagen

Op de kwekerij De Kleine Plantage in Eenrum staan op zaterdag 3 en zondag 4 april rozen en clematissen centraal. Tussen 10-17 uur kunnen bezoekers rondkijken op de kwekerij, waar de biologische rozenkwekerij De Bierkreek uit het Zeeuwse IJzendijke aanwezig is met een collectie rozen. Ook zijn er deze dag snoeidemonstraties.

Rozen & clematissen. De Kleine Plantage, Handerweg 1, Eenrum. Inl 0595-491604 &f www.dekleineplantage.nl

Lezingen

John Gray houdt 4 april (14u) de Eutopia lezing: Al-Qaida versus neo-conservatisme. De nieuwe maakbaarheidsidealen ontmaskerd. Vraaggesprek: Henk Oosterling. Voertaal Engels.

Arminius, Museumpark 3. Rotterdam. Res 010-4333534 & www.rks.nl

Jeroen Witkam en Arjo Klamer spreken 6 april (16u) over Het Sacrale in de Religie. Complex Woudestein, Burg. Oudlaan 50. Rotterdam. Inl/res 010-4081144 & www.eur.nl

Urban Dance festival

Van 8 tot en met 17 april wordt het Urban Dance Festival gehouden. Op diverse locaties in Amsterdam als hotel Melkweg en Paradiso treden diverse groepen op. Rondom het Leidseplein, het Max Euweplein en het Museumplein zijn straatoptredens met breakdance enz.

Urban Dance Inl www.culturecoalition.nl

Jan Toorop

In het Boijmans van Beuningen is een expositie te zien getiteld Toorop en de Maasbruggen. Toorop maakte veel tekeningen van de drukke havenactiviteiten rondom 1900. Hij tekende waarschijnlijk vanaf het terras van café-restaurant Fritschy, op de hook van de Maaskade.

Toorop en de Maasbruggen, t/m 20 juni te zien in Museum Boijmans van Beuningen, Museumpark 1, Rotterdam.

Struinen in de duinen

Zondag 4 april om 11u vanaf ingang Caprera aan de Hoge Duin en Daalseweg in Bloemendaal: 1,5 uur struinen door de duinen! De excursieleider van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland vertelt onderweg verhalen over flora, fauna, het landschap en cultuurhistorie.

Deelname €2,50 & €1 kind of 65+. Verplichte aanmelding tot 1 dag voor aanvang 023-5411119 of www.npzk.nl