Schaakmat

In Utrecht stroomde de eersteklascoupé vol. Drie nieuwelingen pakten onmiddellijk hun mobieltje. Twee van hen hielden het kort, maar de derde beller, een yup in streepjespak, bleef maar praten, luider en luider.

,,Nee! Dat is onzin!'' hoorden we hem zeggen, terwijl hij wanhopig rondkeek. Zo te horen maakte hij ruzie met zijn vriendin. Gegeneerd volgden we de discussie, die hem steeds meer opwond.

,,Onredelijk? Ik? En dat zeg jij'', riep hij, z'n vrije arm in de lucht.

De hele coupé keek hem nieuwsgierig aan. En dat gaf hem de kracht om haar schaakmat te zetten. Want triomfantelijk siste hij in zijn mobiel: ,,Je gedraagt je belachelijk, en dat vinden we toevallig allemaal in deze coupé!''

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik

    • Martin van der Jagt