Popcentrum De Effenaar wijkt niet voor druk B en W

De verhuizing van popcentrum De Effenaar naar de Eindhovense wijk Strijp S gaat zo goed als zeker niet door. Het college van B en W van de Brabantse stad heeft gisteren laten weten dat een verhuizing alleen haalbaar is als De Effenaar meedewerking verleent, maar directeur M. Appelboom voelt daar ,,helemaal niets'' voor. B en W doen morgen nog een laatste poging Appelboom op andere gedachten te brengen. De directeur zegt niet te wijken. Als de gemeente deze week beslist alsnog een vervolgonderzoek te laten verrichten naar een mogelijke huisvesting in Strijp S, gaat De Effenaar naar de rechter. ,,De eventuele verhuizing kan pas in 2007 plaatsvinden, dat betekent een onacceptabele vertraging'', vindt Appelboom. De Effenaar, thans gevestigd in het stadscentrum, wil vanaf volgend jaar bezoekers ontvangen in zijn nieuwe pand, waarvan de bouw (naast het oude gebouw) al is begonnen.