Niet louter rijexamens

Behalve als automobilist in spe had Ferry Meijer (57) nog nooit met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen te maken gehad. Maar daar komt verandering in: per 1 juni wordt hij de nieuwe algemeen directeur van het CBR. Meijer moest zijn beeld van de instelling wel even bijstellen: ,,Het CBR is veel groter dan ik dacht. Er werken 1.200 mensen. Bovendien doet het niet alleen in rijexamens, maar ook in verkeersveiligheid. Onderzoek, ontwikkeling en advies op dat gebied behoren tot de private taak van de stichting.'' Meijer, van huis uit jurist, werkte ruim twintig jaar bij Aegon. In 1992 vestigde hij zich als zelfstandig adviseur. Sindsdien verricht hij langdurige interim-taken. Zo was hij onder meer algemeen directeur van de provincie Zuid-Holland en directeur rechtspleging bij het ministerie van Justitie. ,,De combinatie van ervaring in de zakelijke dienstverlening en bij de overheid maakte mij geschikt voor deze functie.'' Meijer heeft beloofd zeven jaar bij het CBR te blijven. ,,Maar het is best mogelijk dat ik daarna nog wat anders ga doen.''

Personalia@nrc.nl