Komkommersoep met gerookte kip

Het maken van deze warme en toch frisse soep is zo gebeurd, al moet er nog wel even geschild en gesneden worden. De bouillon wordt van bouillontabletten gemaakt. Deze soep kan ook worden gemaakt met kruidenbouillon of vleesbouillon. Schil de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door en schep met behulp van een lepel de zaadjes uit de beide helften. Snijd de stukken komkommer nog enkele malen in de lengte door. Snijd deze lange slierten in plakjes. Snipper de gepelde ui. Snijd het stuk kipfilet in kleine blokjes. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui zacht en glazig. Voeg de plakjes komkommer en de knoflook uit de knijper toe en schep alles door de gesnipperde ui. Bak de plakjes komkommer enkele minuten op een laag vuur. Roer de bloem door het ui-komkommermengsel. Voeg na 2 minuten al roerend en bij kleine beetjes tegelijk de bouillon toe. Pas op voor klontjes. Er is nu een lichtgebonden soep ontstaan. Roer de blokjes kip door de hete soep. Breng de soep om smaak met zout, versgemalen peper en citroensap. Schep de soep in diepe borden of kommen. Strooi er een beetje bieslook op.

Morgen: flan van courgette.

    • Anne Scheepmaker