Groot denker krijgt trofee

Een groot denker, zo wordt Koos Hendriks, directeur-eigenaar van Snowworld, omschreven door de jury die hem vorige week de Bizz Award voor de Beste Ondernemer van 2004 toekende.

Dat moet je in de eerste plaats letterlijk zien, licht Hendriks (55) toe. ,,Onze vestiging in Landgraaf is met ruim 40.000 vierkante meter het grootste sportgebouw ter wereld.'' De twee indoorwintersporthallen van Snowworld – de andere staat in Zoetermeer – trekken bijna 2,5 miljoen bezoekers per jaar. Het bedrijf telt circa achthonderd medewerkers.

De trofee, die werd overhandigd door MKB-voorzitter Loek Hermans, is bestemd voor een ondernemer die klinkende resultaten heeft behaald op gebieden als verkoop, marketing, bedrijfsvoering en financiën. Hendriks werd tevens geprezen om zijn lef en doorzettingsvermogen. Hendriks, die de eerste vestiging in 1996 opende, wil de zaken nog groter gaan aanpakken: binnen twee weken valt het besluit of er een Snowworld in Hamburg komt en ook Barcelona staat op Hendriks' verlanglijstje.