Gouden Films voor `Polleke' en voor `De Passievrucht'

De Nederlandse speelfilms De Passievrucht en Polleke hebben de status van Gouden Film bereikt. Meer dan 100.000 bezoekers gingen naar de films van respectievelijk Maarten Treurniet en Ineke Houtman. De eretitel Gouden Film wordt, net als de Platina Film voor meer dan 400.000 bioscoopkaartjes, sinds 2001 toegekend door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film. De Passievrucht is de verfilming van de gelijknamige roman van Karel Glastra van Loon over een man die na de dood van zijn vrouw te horen krijgt dat `hun' kind niet van hem kan zijn. Polleke is gebaseerd op de jeugdboeken van Guus Kuijer en gaat over een Nederlands meisje en een Marokkaans jongetje die worstelen met hun liefde en de reacties daarop van de buitenwereld. Zowel De Passievrucht als Polleke zijn nog altijd in de Nederlandse bioscoop te zien, in respectievelijk vier en twee zalen.