Zanger Bertrand Cantat veroordeeld tot acht jaar

De Franse zanger Bertrand Cantat (40) van de rockgroep Noir Désir is vanmorgen in Vilnius veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf wegens doodslag. De rechtbank achtte hem schuldig aan de dood van zijn vriendin, de Franse actrice Marie Trintignant. Wel tekenden zij erbij aan dat Cantat de gevolgen van zijn daad niet had gewenst. De advocaat van Cantat heeft laten weten dat de zanger in hoger beroep gaat. Cantat had toegegeven dat hij haar tijdens een ruzie in hun hotelkamer in Vilnius vier maal hard in het gezicht had geslagen. Een week daarna, op 1 augustus, overleed Trintignant aan hersenletsel in Parijs, waarnaar ze was overgebracht. Volgens de officier van justitie in de Litouwse hoofdstad zou Cantat heeft Trintignant zeker negentien slagen toegebracht. De officier had negen jaar geëist, rekening houdend met het feit dat de zanger op het fatale moment ,,zich bewust was van wat hij deed''. Cantats advocaten wilden dat de aanklacht werd afgezwakt tot `dood door schuld'. Trintignant was in Vilnius voor filmopnamen.