`Voor ik vergeet' wint Schmidtprijs

Het nummer Voor ik vergeet heeft de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van het jaar gewonnen, in de originele versie van Spinvis en in de uitvoering door Lenette van Dongen in haar cabaretprogramma Vedette. De prijs werd gistermiddag in theater Bellevue in Amsterdam uitgereikt door Marisa van Eyle, die dit seizoen de rol van Annie Schmidt speelde in het toneelstuk Annie M.G. Het bekroonde lied werd geschreven door Erik de Jong en staat op de debuut-cd die hij in 2002 uitbracht onder de naam Spinvis. Lenette van Dongen zingt het in een arrangement van haar begeleiders Martijn Breebaart en Peter Heijnen. In haar dankwoord zei ze trots te zijn ,,dat het ons gelukt is een cover een eigen leven te geven.'' De prijs, ingesteld door het Amsterdams Kleinkunstfestival en Buma, bedraagt 3500 euro en een borstbeeldje van Annie Schmidt.