Spaanse tennisser verslaat Federer in Masters Series

Aan de zegereeks van Roger Federer, de beste tennisser van de wereld, is gisteren in Miami onverwachts een einde gekomen. De 22-jarige Zwitser moest in de derde ronde van het toernooi uit de Masters Series zijn meerdere erkennen in de Spaanse tiener Rafael Nadal. Het zeventienjarige talent versloeg Federer met 6-3 en 6-3. Voor Federer, de nummer een van de wereldranglijst, was het zijn eerste nederlaag in dertien partijen en zijn tweede in een serie van dertig duels. Hij won dit jaar de toernooien in Melbourne, Dubai en Indian Wells. Behalve Federer verdween ook de Australiër Lleyton Hewitt uit het toernooi. De voormalige nummer 1 van de wereldranglijst verloor van de Roemeen Pavel met 6-4 en 7-5. Bij de vrouwen verloor Jennifer Capriati, de nummer vier van de plaatsingslijst, van de Griekse Eleni Daniilidou: 6-2 en 6-4.