Schalken mag geen `fuck you' zeggen

Het roepen van `fuck you' is Sjeng Schalken duur komen te staan. De Nederlandse tennisser werd op het tennistoernooi van Miami voor de eerste keer in zijn profloopbaan gediskwalificeerd. De Limburger kon zich bij een stand van 6-1 en 3-0 in het voordeel van de Argentijn Guillermo Cañas even niet beheersen, waarna scheidsrechter Fergus Murphy de partij in de tweede ronde beëindigde. De 27-jarige Schalken krijgt een boete van 5.000 dollar en heeft geen recht op zijn prijzengeld van meer dan 10.000 dollar.

Schalken stond naar eigen zeggen niet eens slechts te spelen, ondanks de kansloze achterstand op het scorebord. Maar steeds vielen de ballen na ellenlange rally's net verkeerd. In de vierde game van de tweede set werd het de nummer één van Nederland te veel. Schalken op zijn website: `Ik loop terug de baan op, speel opnieuw een rally van vijftig slagen en weer gaat het punt naar Cañas. Cañas slaat de bal nog terug naar mij en ik sla hem uit frustratie de baan uit. Zo'n metertje of twintig over de scheidsrechtersstoel. De scheidsrechter geeft me daar een waarschuwing voor. Ik volg met mijn ogen de bal en kijk in de richting van de scheidsrechter en zeg `fuck you'. Die voelde zich duidelijk aangesproken en de hoofdscheidsrechter werd erbij gehaald. Een minuut later kon ik mijn spullen pakken.'

Het verlies tegen Cañas betekende zijn zevende nederlaag van Schalken dit jaar.