Nacht van de Poëzie in Utrecht

In Utrecht is in de nacht van van zaterdag op zondag voor de vierentwintigste keer de Nacht van de Poëzie gehouden. Jonge en oude dichters lazen er hun gedichten voor, onder wie (kloksgewijs vanaf links boven) Jan Wolkers, Rapper Ali B, Hugo Claus en Tjitske Jansen. Ongeveer drieduizend belangstellenden vulden de Grote Zaal van het muziektheater Vredenburg. Onder de zeventien deelnemende dichters waren ook Jan Arends, Abdelkader Benali, A. Moonen, Hagar Peeters, Cornelis Vaandrager en Dimitri Verhulst. (Foto's Evelyne Jacq)

Gerectificeerd

Dode dichters

In het fotobijschrift Nacht van de Poëzie in Utrecht (29 maart, pagina 9) staat dat de dichters Cornelis Vaandrager, A. Moonen en Jan Arends aanwezig waren op de Nacht van de Poëzie. Vaandrager en Arends zijn dood, Moonen was niet op het festival. Wel is werk van de drie dichters voorgedragen door Mustafa Stitou.

Gerectificeerd 2

Dode dichters (2)

In Correcties & Aanvullingen (30 maart, pagina 3) staat dat tijdens de Nacht van de Poëzie werk van de dichters Cornelis Vaandrager, A. Moonen en Jan Arends is voorgedragen door Mustafa Stitou. Dit is onjuist. Stitou las uit zijn bundel Varkensroze ansichten het gedicht Ansichten voor, waarin de genoemde dichters voorkomen.