Fransen zonder Zidane

In de oefeninterland tussen Nederland en Frankrijk ontbreekt komende woensdag in de Rotterdamse Kuip een handvol stervoetballers. Bij Europees kampioen Frankrijk hebben onder anderen spelmaker Zinedine Zidane, balafpakker Patrick Vieira en aanvaller Robert Pires zich afgemeld.

De Franse internationals Pires en Vieira van de Engelse club Arsenal hebben zich gisteren wegens spierblessures afgemeld. Sterspeler Zidane van de Spaanse club Real Madrid maakte vanmorgen bekend dat hij niet beschikbaar is wegens een dijbeenblessure.

De Franse reserve-international Steve Marlet zegde ook af voor de wedstrijd tegen Oranje. Bondscoach Jacques Santini heeft Sidney Govou, Benôit Pedretti en Bruno Cheyrou als vervangers opgeroepen. Marlet, de aanvaller van Olympique Marseille, wordt vervangen door Bruno Cheyrou, die in Engeland speelt bij Liverpool.

Aan Nederlandse kant ontbreken Clarence Seedorf, Frank de Boer en Jaap Stam wegens blessures. Recordinternational De Boer loopt nog altijd moeilijk rond met een dikke enkel. Die kwetsuur hield de centrale verdediger van Glasgow Rangers gisteren ook aan de kant tijdens de verloren derby tegen Celtic. Wat Stam precies mankeert is niet duidelijk.

De Nederlandse bondscoach Dick Advocaat, die 22 spelers had geselecteerd, roept geen vervangers op. Zijn oorspronkelijke selectie bestond uit 22 voetballers. Het meedoen van Wilfred Bouma is ook twijfelachtig. De PSV'er kreeg in de wedstrijd tegen Willem II weer last van zijn rug.