Dikke doei!

Ik zit in een grijs Haags kantoor. Kwart over 9, ik ben een kwartier te vroeg voor m'n afspraak. Naast de receptie ligt op de salontafel een verfomfaaid maandblad. Op de omslag lees ik: `Kim van Kooten over mannen: Het ergst zijn kerels die goeiesmorges zeggen.'

Inderdaad, dat kan veel leuker!

De receptionist gaat er weer een fijne dag van maken. Een houthakkershemd van de huishoudelijke dienst vraagt hem ,,even naar de vijfde te bellen'', of hij daar voor een klusje terechtkan. Dat gaat zo. ,,Hallo Wendy van Dijk! Zeg, ik heb hier Marco Borsato aan de balie staan. Die wil even aan je lampen komen draaien.'' En zo, bij het opnemen van een intern gesprek: ,,Ja, met de masseur hier.'' En: ,,Nee, Patty Brard heb ik net de deur zien uitlopen. Oké, dikke doei!''

De werkdag zou nog tot vijf uur duren.

    • Gijsbert van Es