`Borsato is de beste'

Marco Borsato is volgens zijn Nederlandse collega-muzikanten de beste zanger van 2003. Hij kreeg daarvoor gisteravond in popcentrum 013 in Tilburg een Duiveltje van het Nationaal Pop Instituut, dat de muziekprijs voor de tweede keer uitreikte. De trofee, die ontworpen is door vormgever en zanger Peter te Bos van Claw Boys Claw, is een verwijzing naar de legende rondom bluesgitarist Robert Johnson. ,,Die verkocht op de `crossroads' zijn ziel aan de duivel en werd zo de beste gitarist ter wereld'', aldus het Nationaal Pop Instituut. Als beste zanger is Borsato de opvolger van Paskal Jakobsen van de Zeeuwse popgroep Bløf.

Overige prijswinnaars waren gitarist Twan van Gerven van Beef, bassist Michel van Schie van Soulvation, drummer Martijn Bosman van Kane, Ilse de Lange's toetsenist Will Maas en dj Armin van Buren. Het beste poppodium van vorig jaar was Vera in Groningen.