Spanje: politie pakt opnieuw verdachte van aanslagen op

De Spaanse politie heeft gisteren nog een verdachte opgepakt die betrokken zou zijn geweest bij de treinaanslagen in Madrid van 11 maart. De identiteit of nationaliteit van de verdachte is niet bekendgemaakt. Tot nu toe heeft de politie in Spanje twintig mensen opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij de treinaanslagen die aan 190 mensen het leven kostten en waarbij 1.500 gewonden vielen. Twee van deze verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De Marokkaanse politie heeft in de noordelijke stad Tétouan een landgenoot opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij de aanslagen van Madrid. De man beschikte over gedetailleerde kaarten van het Madrileense station Atocha, waar de terreuracties veel slachtoffers eisten. Dat meldde een Spaanse zender op gezag van bronnen bij de Marokkaanse politie. Het zou gaan om Mustafá Chukri, die de afgelopen jaren Spanje vier keer zou hebben bezocht, maar telkens weer het land was uitgezet, omdat hij niet over de juiste verblijfspapieren beschikte.