Rick Nelson:

Nelson is hier voornamelijk bekend door zijn onverbiddelijke countrypop-hit `Hello, Mary Lou' uit 1961; maar in Amerika was hij al voor zijn tiende beroemd door zijn wekelijkse optreden in de radio- en later tv-show Ozzie and Harriet. Wat zijn carrière na de Britse invasie van de ondergang redde was te danken aan het platencontract van twintig jaar dat Decca in '63 met hem afsloot. En: zijn talent bleek groot genoeg om zijn aureool van kindsterretje te overstralen. Op Rick's Rarities zijn 23 vaak niet eerder uitgebrachte liedjes verzameld uit de tijd na zijn eerste succesperiode. Nelson had een goede neus voor muzikanten: grote namen als Elvis-begeleiders James Burton en Joe Osborn duiken hier op. Curieus zijn de opnamen uit de rock musical On The Flip Side, over een rockidool op zijn retour. Met muziek en teksten die onmiskenbaar van Bacharach en David zijn. Vervolgens wordt Nelson langzaam hip. Burton gaat liever naar Las Vegas met Presley; Randy Meisner (Poco, Eagles) duikt op. We horen de eerste nummers met de Stone Canyon Band, waarmee de in '85 verongelukte Nelson in '72 het prachtige Garden Party zal maken.

Rick's Rarities 1964-1974

(ACE CDCHD 995) ***

    • Bart Jippes