Eijkelkamp gaat Hiddink bij PSV op veld assisteren

René Eijkelkamp wordt bij PSV de nieuwe assistent van Guus Hiddink. De voormalig speler van de Eindhovense club bereikte gisteravond overeenstemming met PSV over een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Eijkelkamp gaat onderdeel uitmaken van de technische staf, die naast hoofdtrainer Hiddink verder bestaat uit assistent Fred Rutten. Eijkelkamp is de opvolger van Erwin Koeman, die vertrekt volgend seizoen uit Eindhoven om hoofdcoach te worden van RKC Waalwijk.

De 39-jarige ex-aanvaller speelde halverwege de jaren '90 twee seizoenen in het shirt van PSV. In 1996 won hij met de Brabanders de nationale beker en een jaar later het landskampioenschap. Ook pakte hij met PSV twee keer de Johan Cruijff-schaal ('96 en '97).

Daarna vertrok hij naar het Duitse Schalke 04. Na zijn afkeuring voor betaald voetbal werd hij spitsentrainer bij FC Twente, waar destijds Fred Rutten hoofdtrainer was. Momenteel is Eijkelkamp assistent-trainer bij Go Ahead Eagles.

Eijkelkamp was PSV niet de eerste keus voor de functie. Hiddink maakte bekend dat hij eerder Marco van Basten had gevraagd voor de functie. Maar de oud-international blijft bij Ajax.

Voorts hebben Schalke 04 en Tottenham Hotspur zich bij PSV gemeld voor Mark van Bommel. Volgens zijn zaakwaarnemer Rob Jansen hebben beide clubs inmiddels een bod uitgebracht op de middenvelder. ,,PSV is met zowel Schalke als de Spurs in onderhandeling over een transfer'', stelt Jansen.

Volgens Jansen heeft Van Bommel zelf nog geen besluit genomen. ,,Het is aan hem om te beslissen. Buiten de twee clubs die nu een bod hebben uitgebracht is er ook nog andere interesse. Als wij aangeven dat Mark dat wil, zou dat ook concreet kunnen worden.''

Voorzitter Harry van Raaij bevestigde gisteren de belangstelling van zowel Tottenham als Schalke. Van Bommel wil pas na de interland van woensdag tegen Frankrijk zijn keuze bepalen.