Aanslag op Servische voetballeider Bulatovic

Bij een aanslag is de Servische voetballeider Branko Bulatovic in zijn kantoor in Belgrado gisteren levensgevaarlijk gewond geraakt. Een onbekende man vuurde op de 52-jarige advocaat.

In kritieke toestand is de secretaris-generaal van de voetbalbond van Servië en Montenegro in het ziekenhuis opgenomen. ,,Artsen vechten voor zijn leven'', aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

Bulatovic speelde in de jaren zestig bij Podgorica. Nadien trad hij bij deze club toe tot de directie. De laatste dertien jaar was hij de belangrijkste bestuurder bij de voetbalbond van het voormalige Joegoslavië. Sinds 1997 was hij tevens lid van de UEFA-commissie voor transferzaken.

In verband met de moordaanslag heeft de Servische voetbalbond alle wedstrijden die voor dit weekeinde op het programma stonden afgelast. Ook de interland tegen Noorwegen, die voor volgende week woensdag gepland stond, gaat misschien niet door. De Noorse voetbalbond overweegt het duel af te zeggen, maar zal daarover eerst overleg voeren met de Zweedse minister van buitenlandse zaken en de Servische voetbalbond.