Rugby

Ik zit op rugby bij DIOK, bij de benjamins. We moesten vandaag naar Hoek van Holland. Daar moesten we twee keer spelen tegen Delft, dat is een hele goeie rugbyclub. Daar hadden wij nog nooit in dit hele seizoen van gewonnen. Vandaag hebben wij een keer van ze verloren (7-6) en een keer van ze gewonnen (8-3). Het regende en waaide heel erg hard.

Ik heb vandaag in totaal 6 tries gemaakt. Dat zijn doelpunten. De mooiste was toen iemand wou mij tackelen, maar ik sprong over de tackel heen. Ik ben de topscorer van het team, samen met Tobias. Hij is ook een vriend van mij. Op de foto sta ik in het midden.

Eigen sportnieuws en -foto van Josse Hoeksema, 9 jaar, uit Leiden

Op het strand

We waren op het strand,

in een super zonnig land.

Er waren veel grote stenen.

Ik wilde er gelijk naar toe.

Mamma zei: doe je teenslippers aan,

anders worden je voeten zo moe.

Dus ik aangekomen op die stenen,

is mijn rechterslipper verdwenen!

En nu dobbert hij gratis mee,

naar de overkant van de zee.

Eigen gedicht van Diede Dellen, 10 jaar, uit Amersfoort

Ook op een Engelse School

Ik heb net als Sophie uit de `eigen nieuws' van vorige week ook in Engeland op school gezeten. Daarna gingen we naar Nederland verhuizen, maar ik had geluk want wij hebben The British School in The Netherlands vlakbij. Ik heb al mijn lessen in het Engels maar krijg ook Nederlandse les. Je kan hierin ook examen doen. Ik leer ook Frans en dat vind ik het allerleukste!

Ik heb nog geen vakantie maar wel bijna en... er zijn wat leuke dingen die ik heb meegemaakt!

Misschien hebben jullie lezers ook meegedaan, ik dee mee aan een Teken Competitie. Je moest een tekening maken van de Lente en het moest origineel zijn dus niet weer tulpen, lammetjes of bloemen of zo. Ik heb elfjes gedaan en ik ben in de finale gekomen. Ik ben heel erg blij want als je wint gaat jouw tekening in het Museon en je krijgt een bon van 75 Euro uitgereikt door Prinses Margriet!!!!

Ik weet nog niet of ik heb gewonnen maar dat ga ik jullie nog sturen.

Eigen nieuws van Marijne Dijkstra, 11 jaar, uit Wassenaar

Opa met oma op schoot eigen verjaardagstekening van Fleur de Groene, 4 jaar, uit Bant

Kostschool (2)

De tweede week op Wispers (de kostschool waar ik een maand naartoe ben) is voorbij. Ik begin al steeds meer te wennen hier. Dinsdag hebben we muffins gebakken. Die van mij hadden iets te veel zout, maar waren verder wel goed. Helaas had ik ze in mijn kast laten staan, en stinkt mijn schooluniform nu heel erg. Dinsdagavond was wel schrikken. Ik lag gewoon te slapen, en opeens ging midden in de nacht het brandalarm af. Met een schok vloog ik overeind. Ik greep een paar knuffels en rende naar buiten. Daar stonden alle matrons en juffen, allemaal in ochtendjas!!!! En de directeur met z'n honden, in een trainingsbroek en trui. En daar stonden we dan, een hele meisjesschool, in pyjama en rillend van de kou!! Gelukkig bleek dat het maar een oefening was, maar ik heb de hele nacht niet meer kunnen slapen, en de volgende dag was ik verkouden. Donderdag hadden we zoals gewoonlijk sportclub. Dit keer was het trampolineles. Mijn pianoles is ook geregeld, die begint volgende week vrijdag. Ik e-mail als ik vrij heb met mijn vriendinnen in Nederland en vrijdag en zaterdag zijn mijn ouders me komen opzoeken. Dat was heel gezellig. Al met al was het een leuke tweede week!

Eigen nieuws van Sophie Meerstadt, 11 jaar, uit Bussum

Heb je al last van het lentegevoel? Schrijf ons wat je hebt meegemaakt. Dan is het nieuws en zetten wij het in de krant! Vermeld wel altijd je naam, adres en leeftijd.

Stuur je verhaal naar NRC Handelsblad, postbus 3372, 1001 AD Amsterdam. Of e-mail naar cs@nrc.nl. Ook tekeningen en foto's zijn welkom.