Delft: nog geld te goed van uitvaart prins Claus

De gemeente Delft en het ministerie van Binnenlandse Zaken steggelen over de kosten van de uitvaart van Prins Claus, in oktober 2002. De totale rekening bedraagt 1,1 miljoen euro. De gemeente Delft heeft tot nu toe slechts 400.000 euro van het rijk teruggekregen.

De kwestie werd deze week aan de orde gesteld door Leefbaar Delft. Burgemeester H. van Oorschot noemde het een ,,onverkwikkelijke zaak'' dat de partij, met het oog op de bijzetting dinsdag in Delft van prinses Juliana, de zaak nu ter sprake brengt.

Volgens het ministerie gaat de discussie over de extra kosten die Delft heeft gemaakt voor de uitvaart. ,,We bekijken nu welke bedragen wel en welke niet declarabel zijn'', aldus de woordvoerder vanmorgen. Ook het ministerie vindt het ,,niet gepast'' om in het openbaar te ruziën over de uitstaande rekening. ,,Dat lijkt me niet chic.'' De gemeente Delft beaamt dat men nog in gesprek is over de betaling van de rekening. Volgens Delft zijn er van te voren afspraken gemaakt, maar ,,stuiten we na afloop altijd op kosten die multi interpretabel zijn'', aldus de woordvoerder.