Almere bouwt sportpaleis

De gemeente Almere heeft het sein op groen gezet voor de bouw van een topsportcentrum in Almere-Poort. Het top- en breedtesportcentrum kost 18,5 miljoen euro en wordt de nieuwe accommodatie van de volleyballers en basketballers van Omniworld.

De bouw begint in 2005. De oplevering staat gepland in de zomer van 2006. De hal in het Olympiakwartier in Almere-Poort heeft een capaciteit van 2500 vaste en vijfhonderd flexibele plaatsen.

Burgemeester en wethouders zijn akkoord met het voorlopige ontwerp en trekken 1,7 miljoen euro uit voor de voorbereidingsfase.

Behalve huisvesting voor Omniworld mikt de gemeente Almere met de topsporthal ook op belangrijke kwalificatiewedstrijden voor Europese kampioenschappen, wereldkampioenschappen, voorwedstrijden en finales van nationale kampioenschappen.

De andere hal in het centrum, de breedtesporthal, kent een capaciteit van 250 zitplaatsen.

De gemeenteraad van Almere ging al eerder akkoord met de plannen voor de bouw van een sportcentrum in het nieuwe stadsdeel Almere-Poort.

Oorspronkelijk was in dit gebied ook het nieuwe voetbalstadion van Omniworld gepland, maar dat is voorlopig van tafel.

Daardoor zijn ook de plannen om een betaald voetbalorganisatie te starten die aan de eerste divisie zou deelnemen op de lange baan geschoven. In de tweede afdeling van het profvoetbal is na de terugkeer van AGOVV ruimte voor een nieuwe deelnemer, aangezien er momenteel een competitie is met een oneven aantal clubs (negentien).

In Almere wordt nu eerst aan huisvesting voor de basketbal- en volleybaltak van Omniworld gewerkt.