Acties van voetbalfans

Het betaalde voetbal moet op korte termijn rekening houden met oppositie van ontevreden fans. De overkoepelende SOVS (Samenwerkende Organisaties Voetbal Supporters) kondigde in een persbericht acties ,,op diverse fronten'' aan tegen het beleid van de KNVB. Voorzitter Joris Daalhuizen wilde nog niets zeggen over de aard van de protesten. Wel liet hij weten dat zowel de wedstrijden van het Nederlands elftal als de duels in de eredivisie en eerste divisie het mikpunt kunnen zijn.

De SOVS voelt zich als gesprekspartner door de voetbalbond niet serieus genomen. Zo werd de supportersorganisatie door de voetbalbond gepasseerd bij de samenstelling en ondertekening van het vijfjarige convenant over de jaarlijkse wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal. De SOVS verwerpt dit akkoord, ondermeer wegens de afgesproken verdeling van de beschikbare kaarten.

De SOVS voelt zich ook op regionaal niveau achtergesteld door de clubs en de werkwijze van de voetbalbond.