Violisten willen notentoeslag

Violisten van het Beethoven Orkest in Bonn hebben een rechtszaak aangespannen om een hoger salaris af te dwingen. Ze stellen dat ze per concert meer noten spelen dan de rest van de muzikanten in het orkest. Bovendien vinden de zestien Duitse violisten dat de overeenkomst die bonussen toekent aan solisten, onrechtvaardig is. Orkestdirecteur Laurentius Bonitz noemt het geding `absurd' omdat het spelen in een orkest niet te vergelijken is met andere banen. Verder vindt hij het terecht dat solisten en andere spelers met een leidende rol in het orkest, zoals de twee hoboïsten, meer geld verdienen. Hij erkent dat het wellicht een `interessante juridische kwestie is', maar dat het in de muziekwereld `voor iedereen heel normaal is'. In mei komt de zaak voor de rechter.