Opnieuw fors verlies bij Vitesse

Vitesse stevent opnieuw af op een fors verlies. De Arnhemse voetbalclub verwacht dit seizoen uit te komen op een tekort van twee miljoen euro. Volgens directeur Paul van der Kraan is er voor het lopende seizoen geen reden voor paniek, maar heeft de eredivisionist ,,nog flink wat hobbels te nemen'' om ook voor volgend jaar de financiële situatie op orde te krijgen.

Afgelopen jaar voerde de club onder leiding van Theo Mommers nu directeur van NAC Breda een forse sanering door. ,,Op jaarbasis heeft hij ongeveer vier miljoen euro bezuinigd'', aldus Van der Kraan. Dat bleek echter niet genoeg om uit de rode cijfers te komen. Van der Kraan wil nu proberen de wedstrijdkosten terug te brengen. Die bedragen bij Vitesse 3,6 miljoen euro, ruim dertig procent van de totale begroting.

Mommers probeerde in het halfjaar dat hij in dienst was ook te snoeien in de spelerssalarissen. Dat is mislukt. Alleen Matthew Amoah ging akkoord met een nieuwe, verlaagde aanbieding.

Mogelijk valt het verlies nog mee. Vitesse verkocht afgelopen zomer Dejan Stefanovic aan Portsmouth. Mocht de Engelse club zich handhaven op het hoogste niveau, dan ontvangt Vitesse bovenop de transfersom van 2,7 miljoen euro nog eens 700.000 euro.

De in degradatienood verkerende club wil de selectie het liefst intact houden. Toch is de verkoop van enkele spelers niet uitgesloten volgens Van der Kraan. Inmiddels heeft NAC zich gemeld voor verdediger Tim Cornelisse, wiens broer Yuri van RKC Waalwijk al is vastgelegd in Breda.