Mousetrap

Voor de zevende keer keek mij gisteren een muis aan vanuit de prullenbak in de keuken. Het blijkt de ideale onbedoelde muizenval: een smalle, hoge bak, met daarin een losse zak. Muis komt af op al dat lekkers, stapt op de zak en zakt met zak en al naar de bodem. Gevangen. 's Morgens keken wij elkaar wat waterig aan.

De eerste keer leegde ik de bak bij de boomspiegel voor mijn huis. De muis sprong eruit en rende het huis van de overbuurvrouw binnen. Geen goed idee dus. De volgende morgen was er weer een nieuwe muis. Vervolgens ziet de buurt mij al zes ochtenden met die bak over straat lopen, naar het plantsoentje. Alsof ik met de plas-emmer over de camping loop!

Je gaat na een paar keer tóch aan jezelf twijfelen. Is het steeds dezelfde muis? Dwaalt de geest van Ralph Inbar door mijn keuken? Het wordt ook duur aan vuilniszakken.

Vanmorgen zaten er twéé in!

    • Loog Landaal