Leve de liberale Jihad! De VVD Akbar

Er hangen slingers en is er vijgentaart in het overvolle, geheime Al-Qaeda Hoofdkwartier Recrutering ergens in Nederland. De afdeling Brabant neuriet `zo'ne goeie hebben wij nog nie gehad', terwijl een baard de feestende aanwezigen tot kalmte maant: ,,Mijn moslimmakkers, hartelijk gefeliciteerd met de Israëlische moordaanslag op een blinde geestelijke in een rolstoel, toen die in alle vroegte de moskee kwam uitrollen. Dat zijn weer tienduizend recruten!

,,Genoeg nu, en ophouden met zingen `Sha-ron bedánkt, Sha-ron bedánkt'. Bij Allah, jullie lijken wel voetbalsupporters of andere ongelovigen wier cultuur wordt gekenmerkt door geweld. Ik begrijp dat u allen onder vuur ligt in de rayons, dat mensen vragen: wanneer doet Al-Qaeda iets terug? Dus pak uw opschrijfboekjes en geef door: de tijd rijpt snel. Hamas zag de aanslag op Yassin aankomen, dus die hebben iets voorbereid. Sharon ziet dat weer aankomen, dus die heeft ook weer wat voorbereid. Dan slaat Hamas weer terug en zo verder. Uiteindelijk is één van de partijen uitgemoord, en dat zal Hamas zijn.

,,Ik zeg het nog één keer, ophouden met juichen, ook jullie daarachterin van de afdeling Jodenhaat en Homofobie. Als Hamas straks is uitgemoord, dan kookt de islamitische publieke opinie en dan pas, in dat vaccuüm, stappen wij naar voren. Dit is weer precies wat Sharon hoopt, want hij probeert al drie jaar zijn eigen politiek te verkopen als onderdeel van de Oorlog tegen Terreur. Dat de ongelovigen daarin trappen, bewijst dat Allah humor heeft. Maar à propos: u ziet dat Sharon eigenlijk ons werk doet en Israël en het Westen in één kamp drijft, en alle moslims in het andere – waarover wij dan de baas worden. Moge Allah Sharon nog lang in leven laten.

,,Verplaats je eens in een gewone Nederlandse moslim. Hij weet dat Bin Laden heeft gezegd tegen moslims in Europa en Amerika: die westerlingen zullen jullie nooit accepteren, want ze kijken op jullie neer. Het Westen is racistisch en intolerant, denk maar aan de kruistochten, inquisitie, koloniale uitbuiting, genocide op de indianen, de holocaust, Goelag Archipel, Hiroshima, Vietnam. Het zit in hun cultuur.

Zo'n gewone Nederlandse moslim gelooft Bin Laden niet, maar ergens knaagt de twijfel. En dan komt Frankrijk met een verbod op de hoofddoek. Allahu akbar! Een van Bush' adviseurs noemt onze profeet Mohammed – vrede zij met Hem – de antichrist. Allahu akbar! En dan, het mooiste van alles, hanteert het Westen een verpletterend evidente dubbele moraal in het Midden-Oosten en ziet die gewone moslim dag in dag uit op de televisie dat VN-resoluties voor westerlingen en Israëliërs niet gelden, maar voor moslims wel. Saddam mag niet Koeweit bezetten, maar Israël wel Palestijns gebied. Sharon mag kernwapens hebben, maar Irak niet. Is dat nou die gelijkheid waarover al die Verlichtingsfilosofen het hebben, vraagt de gewone moslim zich af.

Heren! Even lachen: stel dat u een westerse politicus bent. Straks verwoesten wij een Europese stad als straf voor de steun aan Sharon. Denkt u eens in hoe Europese politici zich dan de haren uit het hoofd zullen trekken van spijt. Dan beseffen ze dat ze toch hadden moeten ingrijpen: Israël dwingen tot ontruiming van de bezette gebieden en de joodse

nederzettingen, zodat daar de Palestijnse vluchtelingen kunnen wonen, een ondoordringbare veiligheidsmuur precies op de grens, zodat de aanslagen ophouden, dan een veiligheidsgarantie van de NAVO voor Israël en uitzicht op EU-lidmaatschap voor de Arabische buurlanden: einde conflict.

Zo kunnen ze het nog steeds oplossen, maar dat doen ze niet, en als wij straks die Europese stad hebben verwoest, dan kan het niet meer. Want dan worden concessies opeens capitulatie voor terreur. Wat is terrorisme toch heerlijk! Je zoekt een dossier waar je tegenstander manifest fout zit, pleegt een paar aanslagen uit protest, en dan kan je tegenstander niet meer afwijken van zijn koers. Als-ie het toch doet, claimen wij de overwinning. Win-win noemen we dat.

,,Broeders! Ik kom er bijna niet meer bovenuit, maar laat ik nog even herhalen dat ook wij keihard werken om de toestroom van nieuwe vrijwilligers te verwerken. We weten dat er een enorme achterstand is en dat dit soms leidt tot schrijnende gevallen. Maar niet zo mokken, wij zijn aan het winnen! Laten we in dat verband afsluiten met een dankgebed voor al die Nederlandse politici en opinieleiders die op dit moment de regering-Sharon steunen en de autochtone bevolking angst aanjagen voor de islam. Hoe meer angst voor de islam, hoe slechter de bejegening van moslims en hoe meer moslims zullen concluderen: die Bin Laden heeft gelijk, hij voorspelde dit altijd al. Dus: een hoeraatje voor Christenen voor Israël, jullie weten wel, die gasten die joodse kolonisten helpen bij het terroriseren en verjagen van de lokale Palestijnen in bezet gebied. Driewerf hoera voor Christenen voor Apartheid!''

De aanwezigen rollen van het lachen over het ongebruikte gebedskleed en dan klinkt het eensluidend: ,,Lang leve de liberale Jihad! De VVD Akbar!''

Joris Luyendijk is oud-correspondent van NRC Handelsblad in het Midden-Oosten.

    • Joris Luyendijk