Stedelijk gebied

Anders dan aangegeven op pagina 3 van NRC Handelsblad van 17 maart staat het allerminst vast dat de Bloemendalerpolder tussen Weesp en Muiden stedelijk gebied wordt. De bevolking van Muiden verzet zich fel tegen de wens van de hogere overheid om 4.500 woningen te bouwen in deze polder en op het KNSF-terrein (de Rietpolder). Niet alleen zou hierdoor het meer dan duizend jaar oude vestingstadje bijna drie keer zo groot worden, ook zou een uniek natuurgebied worden opgeofferd. De gedeputeerde Meijdam wijst er in alle eerlijkheid regelmatig in het openbaar op dat volgens de wet niet de provincie, noch het rijk, maar de gemeenteraad beslist of en waar er gebouwd wordt. De voorgenomen massale bouw kan dus nog steeds net zo goed op een andere plaats in de Randstad worden verwezenlijkt, waar verdere verstedelijking wél welkom is, zoals in de Haarlemmermeer of in Almere.

    • Otto Holzhaus