North Sea Jazz Festival misschien toch in Den Haag

De gemeente Den Haag, Het Nederlands Congres Centrum (NCC) en de organisatoren van het North Sea Jazz Festival gaan proberen tot overeenstemming te komen over het onderbrengen van het festival in paviljoententen in Den Haag. Vorige week werd bekend dat het jaarlijks muziekevenement vanaf 2006 waarschijnlijk naar Ahoy' Rotterdam zou verhuizen, vanwege de afbraak van enkele voor het festvival benodigde zalen in het NCC. Het idee om tenten te gebruiken om het festival in Den Haag te houden werd eerder verworpen vanwege te hoge kosten en ingewikkelde logistiek. De gemeente Den Haag zegt nu alles op alles te zetten om North Sea voor de stad te behouden. De drie partijen rekenen op een akkoord, meldden cultuurwethouder Engering en festivaldirecteur T. van den Hoek. Volgende week maandag praten de betrokkenen verder.