Ministerie: O'Neill had documenten niet mogen hebben

De Amerikaanse oud-minister van Financiën Paul O'Neill heeft in het kritische boek over zijn periode in het kabinet van president Bush 140 documenten gebruikt waarover hij niet had horen te beschikken toen hij in december 2002 werd ontslagen. Het was verkeerd die documenten vrij te geven. Dat heeft het ministerie naar aanleiding van het boek `The price of Loyalty' van journalist Ron Suskind gezegd. In het boek wordt Bush neergezet als een onkundige en onbetrokken president die aanstuurde op een oorlog in Irak. Datzelfde beeld schetst Richard Clarke, de voormalige antiterrorismecoördinator van Bush, in een gisteren gepubliceerd boek. Volgens Financiën heeft O'Neill, die 19.000 regeringsdocumenten aan Suskind overhandigde, geen regels overtreden, maar moet voortaan strikter worden geselecteerd wat mag worden vrijgegeven.