Bolkestein zette ambtenaren in voor eigen boek

PvdA-Europarlementarier Michiel van Hulten wil van de Europese Commissie weten of commissaris Bolkestein volgens de regels heeft geopereerd bij het schrijven van zijn twee weken geleden gepubliceerde boek De grenzen van Europa. Van Hulten heeft zich er aan gestoord dat Bolkestein voor de vertaling van de diverse in het boek opgenomen interviews gebruik heeft gemaakt van de vertaaldiensten van Europese Commissie. Ook heeft Bolkestein zijn secretariaat ingeschakeld voor het uitwerken van de interviewbanden. Van Hulten vraagt de commissie aan welk goed doel de opbrengsten uit de verkoop van het boek zullen worden geschonken, zoals de gedragscode voor commissarissen voorschrijft. Vanuit de Commissie kon vanmorgen nog geen reactie worden gegeven op de vragen.