Amsterdam weer ijshockeykampioen

De bijzondere inhaalrace van Tilburg Trappers in de play-offs tegen Amsterdam om de ijshockeytitel leverde niet het beoogde resultaat op. Vrijdagavond greep de Brabantse ploeg na twee nederlagen in de Jaap Edenhal in de extra tijd de laatste kans om terug te komen in de best-of-five-serie. Zaterdag werd daar een 7-2 zege aan toegevoegd. ,,Er hing plotseling een donkere wolk boven het team die maar niet wegdreef'', aldus Amsterdam-coach Ron Berteling. Gisteravond kwam Tilburg door een treffer van Stanislav Nazarov weer op voorsprong. Maar in de tweede periode stelde de boomlange Nederlandse Canadees Marcel Kars met twee treffers orde op zaken. In de laatste periode kwam die voorsprong mede door het goede consoliderende spel van de na een blessure teruggekeerde captain Tom Hartogs niet meer in gevaar. Trappers mocht blij zijn dat de schade beperkt bleef door spectaculaire reddingen van goalie Martin Trommelen en falende Amsterdamse aanvallers, zoals Andrew Williamson.