Prinses Laurentien bevallen van zoon

Prins Constantijn en prinses Laurentien zijn zondagochtend om 00.37 uur ouders geworden van hun tweede kind, een zoon. De naam van het graafje is Claus-Casimir. ,,Het is een stevige en gezonde baby'', aldus prins Constantijn in een mededeling van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). De volledige naam van het derde kleinkind van koningin Beatrix luidt Claus-Casimir Bernhard Marius Max, Graaf van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg. Claus-Casimir werd geboren in het Haagse Bronovo ziekenhuis. Hij is het broertje van Eloïse, die op 8 juni 2002 werd geboren. De RVD opent geen digitaal felicitatieregister, omdat dat niet gepast zou zijn gezien het overlijden van de overgrootmoeder van de nieuw geborene. De prinses en de prins hebben de dag van gisteren ,,met dubbele gevoelens beleefd'', aldus de RVD, ,,maar zijn tegelijk zeer verheugd met de komst van hun zoon''. De nieuwe baby is nu nog zesde in de lijn van troonopvolging. Na het huwelijk van prins Friso met Mabel Wisse Smit schuift Claus-Casimir op naar de vijfde plaats. Het gezin van Constantijn en Laurentien verblijft in een aparte woning op het terrein van Huis ten Bosch in Den Haag, schuin tegenover het paleis. Eind april vestigt het gezin zich te Brussel. De prins werkt daar sinds 1 maart voor RAND Europe, een onafhankelijke denktank. Constantijn blijft een dag per week actief als `adviseur Europa communicatie' voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, aldus de RVD.