Drs. P meerstemmig bij Mezzo Macho

,,Wees nu eens even braaf en stil, want Mezzo Macho is op til'', zingt de kwieke stem van Drs. P op de geluidsband. De gelouwerde dichter-zanger vraagt zodoende zelf aandacht voor de vier jongelieden in pullovers met een grote P, die zijn repertoire gaan zingen. Ze doen dat a capella, in vernuftige arrangementen die de muzikale zwier van de nummers extra glans geven zonder de wonderbaarlijke woordkeus te niet te doen. En ze vertonen er, met komische ernst, mouvementen bij die men niet gauw op enig ander recital te zien zou krijgen.

Mezzo Macho bestaat uit Jack Breikers, Wilbert Friederichs, Ron Mesland en Hans Scholing – van countertenor tot bas. Gevieren zingen ze P's bekendste liederen, zoals Veerpont, De gezusters Karamazov en De kommensaal, maar ook nummers die tot dusver geen groot publiek trokken. Zo stijgt Andijvie tot madrigaal-achtige hoogten, terwijl de zangstemmen in het sfeervolle Ananas een geheel orkest vormen en Knolraap en lof, schorseneren en prei af en toe Afrikaanse echo's oproept.

Twee minpuntjes voor gevorderden in de P-kunde: het fameuze Dodenrit wordt in drie afleveringen vertolkt en het zo lieflijk wiegende Elfstedentocht is wat hoekiger geworden. Maar ook voor hen blijft er voldoende genietbaars over, nu de meester zelf niet meer zingt.

Voorstelling: Mezzo Macho zingt Drs. P. Gezien: 16/3 in Singer, Laren. Tournee t/m 14/5 en volgend seizoen. Inl. (024) 3778901; www.mezzomacho.nl