Treinen botsen bij Lagio Maggiore

Twee treinen met naar schatting zevenhonderd passagiers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op elkaar gebotst bij het station van de Italiaanse plaats Stresa, aan het Lagio Maggiore. Zeker een van de passagiers, is om het leven gekomen. Over het aantal gewonden bestond gistermiddag nog steeds onduidelijkheid. Het ongeluk gebeurde rond tien over vier 's ochtends doordat de achterste wagon van de trein in de richting Parijs door nog onbekende oorzaak ontspoorde en tegen de tegemoetkomende nachttrein naar Rome botste. Een van de inzittenden van de trein naar Parijs, verslaggeefster Margherita Nanetti van het persbureau Ansa, vertelde dat deze trein met anderhalf uur vertraging uit Rome was vertrokken. De reden daarvoor zou zijn geweest dat er nog een wagon moest worden vastgemaakt waarin een gezelschap van ongeveer zestig Engelsen reisde. Juist deze wagon is ontspoord.