Schumacher weer vooraan

De Duitse autocoureur Michael Schumacher zou vanochtend (8.00 uur Nederlandse tijd) bij de Grote Prijs in Maleisië voor de 57ste keer in zijn loopbaan van pole-position vertrekken. De veelvoudig wereldkampioen legde gisterochtend op het circuit in Kuala Lumpur bij de kwalificatietraining in zijn Ferrari met 1.33,074 de snelste tijd af.

De Australiër Mark Webber eindigde in zijn Jaguar verrassend als tweede in 1.33,715. Schumachers Braziliaanse teamgenoot Rubens Barrichello werd derde in 1.33,756. Schumacher won twee weken geleden de openingsrace in Australië. Hij begon toen ook van pole-position. De Spanjaard Fernando Alonso, vorig jaar winnaar in Maleisië, raakte raakte tijdens de kwalificatietraining van de baan. Noodgedwongen start hij in het achterveld. In de eerste race van het seizoen, in Australië, eindigde de 22-jarige Alonso als derde, achter het ferreri-duo Schumacher-Barrichello. De Braziliaan staat vandaag op de derde startplaats, voor de Colombiaan Juan Pablo Montoya (Williams-BMW).

Politici in Maleisië vrezen dat Schumacher vandaag naast de race ook de nationale verkiezingen zal winnen. De verwachting is dat de wedstrijd vele fans aan de buis gekluisterd zal houden en dat het stemmen wordt vergeten. ,,Ik roep alle Formule-1-fans op eerst te gaan stemmen voordat ze naar de race gaan kijken'', zei de minister van Transport Chang Kong Choy.

Schumacher maakt zichzelf in Maleisië alleen zorgen over de hitte. ,,Het zal hard werken worden in de hitte, maar buiten dat heb ik weinig problemen. We hebben de oppositie onder druk gezet en morgen is het grote gevecht.''

Webber start vandaag naast Schumacher voor het eerst in zijn loopbaan van de eerste startrij. ,,We zijn heel verrast en blij'', reageerde de Australiër. ,,We zijn al die tijd rustig gebleven tot dit moment zou komen.''