India ontstemd over besluit VS inzake Pakistan

India voelt zich voor het hoofd gestoten door het Amerikaanse besluit Pakistan de status van ,,meest belangrijke bondgenoot buiten de NAVO'' toe te kennen. Minister van Buitenlandse Zaken, Powell, maakte Pakistans promotie in het Amerikaanse buitenlandse beleid afgelopen week in Islamabad bekend, daags na een bezoek aan New Delhi waar hij nog hoog opgaf over het strategische partnerschap tussen India en de VS. India ontbeert de formele status van belangrijke bondgenoot, die toegang geeft tot modern Amerikaans wapentuig. Een woordvoerder van het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken zei gisterochtend op televisie dat het onverwachte Amerikaanse beluit over Pakistan, in weerwil van de bewezen proliferatie van Pakistaanse atoomgeheimen, ,,belangrijke'' consequenties zal hebben voor de relatie met de VS. Welke dat zijn, wordt bestudeerd, zei hij.