WERVING EN SELECTIE

Op zoek naar een lid voor de raad van bestuur, een directielid, een commissaris of een directiesecretaris met een juridische achtergrond? Dan heeft u de keus uit twee typen bureaus. Ten eerste het bureau dat uitsluitend mensen werft met een juridische achtergrond. Legal People heeft een goede naam, Voxius is onbekender, maar zegt jaarlijks circa 30 opdrachten te vervullen voor directiesecretarissen, commissarissen en bestuursleden.

Een tweede mogelijkheid is het headhunterbureau dat uitsluitend op CEO-niveau werft. Vaak genoemd worden Egon Zehnder en Spencer Stuart. De laatste zegt dat voor het vinden van een geschikte directieman of -vrouw specifieke kennis van het juridische werkveld niet noodzakelijk is.

Legal People (020) 612 55 22 of www.legalpeople.nl; Voxius (010) 240 06 05 of www.voxius.nl

Egon Zehnder International (020) 301 11 11 of www.zehnder.com

Spencer Stuart (020) 305 73 53 of www.spencerstuart.com