Teofilo Chantre

Anders dan de Canarische eilanden, zijn de Kaap Verdische nog altijd straatarm. Met als gevolg een enorme emigratie, ook van muzikaal talent. Pas toen Cesaria Evora in '88 naar Parijs ging, werd het iets met haar carrière. Haar jonge landgenoot Teofilo Chantre woonde daar toen al tien jaar en leverde in '92 drie liedjes voor haar kassucces Miss Perfumado. Die vielen dermate in de smaak dat hij veilig voor zichzelf kon beginnen. Op Azulando, zijn vijfde cd, maakt Chantre duidelijk dat hij liever vooruit kijkt dan terug. Met name naar het enorme Brazilië waar mèt de muziek ook de economie in de lift zit. Een grootse stem heeft Teofilo niet maar hij past prima bij die van Evora zoals blijkt in `Me pa Fidje', een tranenrijk duet voor moeder en zoon. Op 22 maart staan ze, gescheiden door een pauze, allebei in de Doelen in Rotterdam en daarna in Utrecht, Amsterdam en Den Haag.

Distr. Coast to Coast

Teofilo Chantre: Azulando Lusafrica 56725 362882

    • Frans van Leeuwen