Real daagt Inter voor tribunaal CAS

De Spaanse voetbalclub Real Madrid heeft het internationaal sporttribunaal (CAS) in Lausanne ingeschakeld om uitspraak te doen in een conflict met de Italiaanse cub Internazionale over de transfer van de Braziliaan Ronaldo in 2002. De Spaanse club weigert tien miljoen euro te betalen als restant van de transfersom. Inter ontving destijds geen 45 maar 35 miljoen; voor het restant kreeg de Italiaanse club de de beschikking over Real-speler Santiago Solari. De Argentijn kwam echter niet tot overeenstemming over een contract. De Italianen eisten daarna alsnog de tien miljoen euro op. Real Madrid wijst die vordering af; de club vindt dat Inter zichzelf in de vingers heeft gesneden. Real Madrid schakelt CAS in, nadat het door de wereldbond FIFA in het ongelijk was gesteld.