Mary Dresselhuys Prijs voor acteur Jacob Derwig

Acteur Jacob Derwig heeft vrijdagavond in theater De Kikker in Utrecht de Mary Dresselhuys Prijs gekregen. Dresselhuys overhandigde de prijs zelf na de première van het toneelstuk Eindspel van Samuel Beckett, waarin Derwig de rol van Clov speelt. Volgens de jury heeft Jacob Derwig bewezen dat hij een geboren acteur is en grote betrokkenheid met zijn werk laat zien. Derwig kreeg de cultuurprijs voor meer dan vijftig rollen op het gebied van toneel, film en televisie. Jacob Derwig kreeg in 2002 een Gouden Kalf voor zijn rol in de film 'Zus en Zo'. De tweejaarlijkse Mary Dresselhuys Prijs werd in 1992 in het leven geroepen door Joop van den Ende. Eerder kregen onder anderen Katelijne Damen, Porgy Franssen en Sylvia Poorta de prijs. Met de prijs is een geldbedrag van 11.345 euro gemoeid.