Chinees luxeprobleem

Voor mijn kleinkind stop ik al zeven jaar lang elke maand een vast bedrag in het China Equity Fund (aandelen) van ABN Amro. Daarmee wil ik nog tien jaar doorgaan. Maar nu dit fonds het de laatste tijd erg goed doet, vraag ik mij af of het niet verstandiger is om alles met veel winst te verkopen, de opbrengst op een spaarrekening te zetten en met een schone lei te beginnen in hetzelfde fonds. Of in een minder risicovol fonds dat wereldwijd belegt.

(Mevr. K. van M.)

Door winst te nemen en te gaan sparen, creëert u een gratis bescherming tegen koersdaling, voor het tot nu toe geïnvesteerde bedrag. Een interessant idee. Vooral wanneer u daarna verdergaat in `China'. Doet u dat, dan schenkt het u veel rust wanneer de koersen dalen. Maar ik vind dit fonds, in combinatie met een vaste, maandelijkse investering (middelen) niet zo risicovol, want in China gebeurt het straks allemaal. Misschien krijgt u een keer spijt van uw uitstapje. De beslissing is aan u.

Adriaan Hiele beantwoordt ook vragen op de website www.nrc.nl/hiele

    • Adriaan Hiele