Aan de rol

Op de Huishoudbeurs zien Chantal Keizer (foto's) en Willy Bakker wat een huisvrouw doet als ze meer koopt dan ze dragen kan: een trolley meenemen.

Waar laat je op de Huishoudbeurs in de Amsterdamse RAI de massagezolen en de potten uiercrème als je ook nog wilt neuzen en kletsen zonder gewicht aan je schouders? Juist: in een trolley. ,,We hadden al snel zoveel gekocht dat we het niet meer konden tillen'', zegt Patricia die net een piercing heeft laten zetten. Al vroeg op de dag kochten zij en haar vriendin Maaike een trolley. Dat was geen grote uitgave. Maaike: ,,Twee voor tien euro.''

De trolleys zijn er in alle soorten en maten te koop. Van spotgoedkoop tot goedkoop en van ruit tot effen. En hoewel je met een Burberry-ruitje vandaag de dag hip bent, werden ze niet om die reden op de beurs verkocht. Hardcore Huishoudbeurs-klanten nemen de trolley trouwens van thuis mee. Tarcy Natawidjaja kocht de zijne bij Blokker. ,,Het is vooral makkelijk als je boodschappen gaat doen.'' De tas kan eraf en dan kan het rijdende onderstel volledig ingeklapt worden.

De trolley van Melanie zat in haar kerstpakket. Of zat haar kerstpakket in de trolley? ,,Mijn schoonmoeder gaf me de tip een trolley mee te nemen naar de Huishoudbeurs.'' Ze is heel blij dat ze dat gedaan heeft. Ook deze trolley is weer multifunctioneel: als de de steel is ingeklapt, is het een tas. Kitty Harloff heeft de mooiste. Ondanks dat ze haar tas op wieltjes al vier jaar heeft, is zij met haar bolletjesmotief het meest bij de tijd. Een welkome afwisseling in het gangpad.

Ook de ontwerperswereld heeft inmiddels de trolley ontdekt. Bij designwinkel Raak in Amsterdam staan felgekleurde trolleys uit Parijs buiten met een enorme bloem op de klep (€42,50, niet afgebeeld). ,,De trolley is natuurlijk een echt mutsending'', zegt de verkoopster van Raak, ,,maar dit is er een met een knipoog. Hij verkoopt heel goed.''

    • Willy Bakker