Voetbalbond wijst beroep van Ferdinand af

Het beroep van Rio Ferdinand tegen zijn schorsing wegens doping is afgewezen. Het driekoppig panel van de Engelse voetbalbond FA heeft dat gisteren bepaald. De acht maanden uitsluiting van de voetballer van Manchester United en het Engelse elftal blijft gehandhaafd. Hij mist hierdoor het Europees kampioenschap in Portugal. Ferdinand kreeg een schorsing opgelegd nadat hij vorig jaar september had geweigerd een dopingcontrole af te leggen. De controleurs meldden zich voor hem bij een training van Manchester United op de trainingsaccommodatie Carrington. Ferdinand leverde 36 uur later wel een plas in maar bleef in overtreding. Hij liet zijn straf in januari ingaan met de hoop dat hij in beroep zou worden vrijgesproken en aan het EK en het slot van de Engelse competitie zou kunnen meedoen. Zijn schorsing loopt tot 20 september 2004.