Trampolinecoach blijft langer vast

De rechter-commissaris heeft de hechtenis van de Alkmaarse trampoline- en turncoach Marc de W. gisteren met maximaal tien dagen verlengd. Ook zijn assistent M.K. blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Alkmaar bekendgemaakt. Het duo is diefstal en brandstichting ten laste gelegd. De politie pakte De W. maandag samen met zijn assistent op op verdenking van diefstal en verkoop van een turntoestel uit het bondscentrum in Beekbergen. Het OM maakte gisteren bekend dat het de twee ook verdenkt van brandstichting bij een turnhal in Opmeer, op 16 december 2002. De raadkamer van de rechtbank in Alkmaar beslist 25 maart of er voldoende reden is de beide trainers langer vast te houden. In dat geval wordt hun voorlopige hechtenis met een termijn van maximaal dertig dagen verlengd.