Schuldig moord parlementariër

Een Russische jury heeft gisteren vier verdachten schuldig bevonden aan de moord op het liberale parlementslid Sergej Joesjenkov. Hij werd in april 2003 voor zijn woning doodgeschoten. Opdrachtgever zou Michail Kodanjov zijn geweest, toen in een machtsstrijd verwikkeld met Joesjenkov over de partij `Liberaal Rusland'. Die partij werd gefinancierd door Boris Berezovski, een in ongenade gevallen `oligarch' die vanuit Londen oppositie voert tegen president Poetin. Berezovski en zijn volgeling Kodanjov raakten met Joesjenkov gebrouilleerd, die hen uit de partij liet zetten. Joesjenkov stierf een dag nadat hij zijn versie van Liberaal Rusland inschreef voor de Doemaverkiezingen. Kodanjov is veroordeeld op basis van de getuigenis van zijn assistent, die zegt onder dwang voor 60.000 dollar de moord te hebben georganiseerd. Twee mannen die de moord zouden hebben uitgevoerd, werden ook schuldig bevonden.