Oliestaatje wil broers De Boer

De broers Frank en Ronald de Boer hebben een aanbod gekregen volgend seizoen in Qatar te komen voetballen. De tweeling, actief bij het Schotse Glasgow Rangers, heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst.

,,Het is altijd leuk zo'n aanbieding te krijgen'', laat Frank de Boer op zijn website weten. ,,Ik weet echter nog niet wat ik volgend seizoen ga doen en ik zal niet voor het EK in Portugal een beslissing nemen. Toen ik voor de Rangers tekende, heb ik de club gezegd dat ik een paar maanden voor ze wilde spelen en hopelijk ook op het EK. Ik wilde verder niet vooruitkijken en dat wil ik nog steeds niet.''

Aan het begin van dit seizoen deed Al Ryaan uit Qatar Frank de Boer ook al een voorstel. De verdediger gaf toen de voorkeur aan een overgang naar het Turkse Galatasaray. Eind januari leverde hij zijn contract in Turkije in en werd in Schotland herenigd met zijn broer Ronald. De verbintenissen van het tweetal lopen na dit seizoen af.

,,Ik heb geen haast met het nemen van een beslissing voor volgend seizoen. Ik voel me goed bij de Rangers. Het is leuk om weer met Ronald te spelen. Ik ben 34 en ik heb altijd gedacht dat deze leeftijd een belangrijk punt in mijn loopbaan zou zijn. Ik moet beslissen of ik wil blijven spelen bij een club met veel druk als de Rangers.'' voor het EK zal hij nog geen beslissing nemen.

Qatar profileert zich de laatste jaren steeds nadrukkelijker op sportgebied. Steeds vaker worden grote sportevenementen georganiseerd, zoals de wielerronde van Qatar en een groot tennistoernooi. Voetbalclubs versterken zich met buitenlandse spelers, onder wie de Duitser Stefan Effenberg en de Argentijn Gabriel Batistuta.

Onlangs werd bekend dat Qatar drie Braziliaanse voetballers die nu in Duitsland spelen, wil laten uitkomen voor de eigen nationale ploeg, met het oog op kwalificatie voor de wereld kampioenschappen van 2006 in Duitsland. De wereldvoetbalbond FIFA besloot daar deze week een stokje voor te steken door de regels voor naturalisatie aan te scherpen.