VOORKEUR REGIO

AMSTELVEEN

Julian Sas Band

Als je maar lang genoeg doorspeelt wordt zelfs de meest ouderwetse muziekstijl vanzelf wel weer een keer hip. En nu stevige soulmuziek en bluesrock (Beth Hart; Joss Stone) weer helemaal in de belangstelling staan is de kans groot dat ook de Julian Sas Band cool wordt. Het hardwerkende trio is met z'n gitaarblues in de traditie van Rory Gallagher en Jimi Hendrix in de rest van Europa al bekender dan in Nederland.

19 mrt 21u P60, Stadsplein 100A, Amstelveen. Inl 020-3453445.

BUSSUM

Antiekbeurs

Op de Van Waes Antiekbeurs in 't Spant, die van 19 tot en met 21 maart wordt gehouden presenteren 45 antiquairs hun collecties. Er zijn onder meer schilderijen van J. Maris en C. Artz en diverse objecten uit de art nouveau periode. In het Restauratiepaviljoen zijn deskundigen aanwezig die de bezoekers tonen hoe meubilair, keramiek en schilderijen worden gerestaureerd.

Van Waes Antiekbeurs in 't Spant, Dr. A. Kuyperlaan 3, Bussum. Vr 19 mrt 16-22u. Za 20 zo 21 mrt 11-18u. Entree €7,50. Inl 0174-444635.

HOORN

Ex Libris

Het eigendomsmerk ex libris is zo oud als de boekdrukkunst. Vooral in de tijd dat een boek nog een kostbaar bezit was, was het een nuttig etiketje. En soms was het ook een klein kunstwerkje. Op de tentoonstelling Van schrijver tot lezer is nu een bijzondere collectie ex librissen te zien met ondermeer ontwerpen van kunstenaars als Werkman en Escher en ex librissen van schrijvers als Charles Dickens en Theun de Vries.

`Van schrijver tot lezer, Ex Libris in het Westfries Museum', t/m 25 april, Westfries Museum, Rode Steen 1, Hoorn. ma-vrij 11-17 u, za en zo 14-17 u. Inl.www.wfm.nl

LEIDEN

Thomas Raat

Thomas Raat (1979) won in 2003 de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Zijn werk daar viel toen vooral op door het inventieve materiaalgebruik. Zo bewerkte hij zijn schilderijen, van actuele beelden uit het nieuws, door er felgekleurde tape en stickers overheen te plakken. Op zijn eerste solotentoonstelling Cold Sweat bij het CBK Leiden is te zien hoe hij met diezelfde techniek nu vooral schilderijen van architectuur heeft gemaakt.

Cold Sweat, schilderijen van Thomas Raat. T/m 10 april in CBK Leiden, wo t/m za 12-17u en tot 1 april ook zo 12-16u. Inl: www.leiden.nl/cbk

LEIDEN

Iraans NieuwjaarIn het Rijksmuseum voor Volkenkunde wordt in het kader van Noruz - Iraans Nieuwjaar op zondag 21 maart een culturele dag georganiseerd. Noruz betekent `Nieuwe Dag' in het Perzisch. De dag wordt gevierd in landen waar het de invloed van het Perzische Rijk ooit groot is geweest, zoals in Oezbekistan, Tadzjikistan en Kazachstan. Ook Koerden en de meeste Afghanen vieren dit feest. Er zijn kledingpresentaties, optredens van dans- en muziekgroepen, er worden films vertoond, en tot slot zijn er exotische hapjes.

Noruz, 21 maart van 11-16u30. Rijksmuseum voor Volkenkunde, Steenstraat 1, Leiden. Gratis toegang tot culturele dag en vaste tentoonstelling. (toeslag voor de Kuifje tentoonstelling)

NAARDEN

Stadswandeling

Op zondag 21 maart wordt om 12u30 een stadswandeling door Naarden georganiseerd. Onder leiding van een gids wandelen bezoekers door de aantrekkelijke vestingstad, die als enige een dubbele gracht heeft.

Stadswandeling 21 maart om 12u30. Vertrek VVV Naarden, Adr. Dortsmanplein 1b. Inl 035-6942836.