Sportkoepel en gymnastiekunie breken met coach

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en sportkoepel NOC*NSF verbreken alle banden met de van diefstal verdachte trampolinecoach Marc de W. De KNGU maakte gisteren bekend dat ze de trainer van Alan Villafuerte en Rea Lenders niet zal aanwijzen als begeleider van olympische gymnasten en NOC*NSF zal hem niet als lid van het Nederlands olympisch team uitzenden naar Athene. De contracten hierover zijn beëindigd, aldus NOC*NSF. De Alkmaarse trainer wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar een nieuw turntoestel uit het bondscentrum in Beekbergen heeft gestolen en heeft doorverkocht aan een turnclub. De W. is maandag samen met zijn assistent Mika K. aangehouden. Vandaag wordt het duo voorgeleid aan de rechter-commissaris. De sportkoepel erkent dat zij op de hoogte is van het feit dat trainer De W. verdachte is en het onderzoek naar de diefstal nog niet is afgerond. Desondanks heeft NOC*NSF besloten de overeenkomst die hij als potentieel begeleider van olympische deelnemers met NOCNSF heeft, niet langer te laten voortduren.